A mai napon az iskolákban a V A K Á C I Ó – ból felkerült a táblára az Ó betű, mi sem bizonyítja jobban, hogy karnyújtásnyira van az iskolai szünidő. Jól jönne, néhány olcsó és változatos ötlet, hogy a főétkezések előtt, ne édességgel tömje tele magát a gyerek.
Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 1 db natúr sajtkrém
- 2-3 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
- 1 kiskanál mustár
- só, bors ízlés szerint, ha a gyerekek szeretik új hagymával dúsítható
Elkészítése:
- A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük és megpucoljuk.
- Langyosan a tojások a tojás nyomón, mindkét irányból átnyomjuk, majd villával összetörjük, natúr krémsajttal és a vajjal kikeverjük.
- Mustárral, sóval, borssal ízesítjük.
- Ízlés szerint új hagymával dúsíthatjuk.
A krémet a kenyérre kenjük, kedvünk szerint díszítjük.
Két kedvelt gyümölcsből, ízben és színben jól harmonizáló gyümölcsnyárs készíthető. A banán könnyen emészthető, szénhidrátban gazdag gyümölcs. Az eper késő tavasz, nyár elején érik hazánkban, a legtöbb gyermek szívesen fogyasztja, különösen akkor, ha gusztusosan előkészítjük.
Extra tipp: a szedd magad lehetőségek, kiváló családi program is, több előnnyel olcsóbban beszerezhető, mint a boltban és a piacon, valamint a városi gyerek is megismeri a növényt .
A házilag készült májasnak, nincs párja. Mivel csirkemájból készül így a pénztárcát is kíméli. Kevesebb, mit ötszáz forintból az egész családnak jut belőle tízóraira vagy uzsonnára belőle. Az egyszerűen, gyorsan elkészíthető recept, a Konyhapénz-virtuóz Képző oldalán olvasható.
4. Virágos rét zöldségekből
Ha anyuka ezt elkezdi készíteni, akkor biztos nem fogja egyedül befejezni. Minden gyereknek megjön a kedve, hogy ő is alkosson belőle valami finomságot, unaloműzőnek sem utolsó. Így lett nálunk a különböző virágokon túl a karalábéból halacska is. A gyereknek sokkal nagyobb a fantáziájuk, mint a mienk. A saját készítésű mű, már nem is csak egyszerű uzsonna lesz, hanem különleges élmény a gyerekeknek.
5. Burgonyás szendvicskrém
Nálunk ez az egyik kedvenc szendvicskrém pedig nagyon egyszerű alapanyagokból készül és szintén olcsó alapanyagokból. Ha fel szeretnénk még egy kicsit dobni az ízét, hogy karakteresebb legyen akkor a paradicsom helyett, snidlinget vágjuk a tetejére. Jó étvágyat! A recept itt további uzsonna ötlet pedig itt található még.
Kommentek