Bravúros beosztók

5 tipp, hogy jobban menjen a munka

Legyen szó valódi melóról, önként vállalat feladatról, vagy csak a házi munkáról, a következő praktikák valamelyike biztosan átlendít a holtponton. Ha ezekkel a módszerekkel ösztönzöd magad, hamarabb készen leszel a munkáddal és több időd marad a szórakozásra. Hosszabb távon viszont az a legjobb, ha olyan munkát választasz, amit szívesen elfogadnál a hobbidnak is. Nagyon sajnálom azokat, akiknek napról-napra utálkozva kell bemenniük a munkahelyükre.

  1. Meséld el minél több embernek, hogy milyen nagy munkában vagy!

Most elárulok egy titkot, amikor két hónapig 1.500 Ft-ot osztottunk be konyhapénzre, nekem nem a pénz beosztása volt a legnehezebb. Tudtam mit vállaltam, tudtam mennyiből oldom meg rendszeresen, tudtam mennyi tartalék van még benne. Sokkal nehezebb volt nekem, hogy rendszeresen dokumentáljam az eseményeket. Viszont mivel villám gyorsan szárnyra kapott a hír, hogy mit is vállaltam, rengeted drukkerem és szép számú ellendrukkerem is volt, nem csinálhattam azt, hogy hónap végén azt írom sikerült. ki hitte volna el, még így volt jó pár kételkedő, hogy mindent végig dokumentáltam én. Én, aki életében három napnál hosszabban nem vezetett naplót. De volt más választásom, mikor már ország-világ tudta a Naplóból is a nagy tervemet és tesztemet?

  1. A nagy célra nézzél előre!

A célra koncentrálj, arra, hogy mit nyerhetsz vele és mit veszíthetsz. Ha az valóban a TE célod és nem másé, akkor minden nehézségen túl segít.

  1. Tűzzél ki apró célt és jutalmazd meg magad!

A jutalmazás működik a kutyáknál, a gyerekeknél, akkor miért pont nálad ne működne. Egyre figyelj az elvégzett munka legyen arányos a jutalommal. Azért, mert levitted a szemetet, még ne ajándékozd meg magadat egy új autóval, azért egy kicsit többet kell még dolgoznod.

  1. Lopj a munkádba egy kis humort!

Jut eszembe Fruzsi mesélt tegnap egy viccet, ami kiválóan passzol a Bravúros Beosztókhoz.

–          Miért kapcsolj a skót a lámpát olvasgatás közben?

–          Mert lapozni sötétben is lehet.

 

  1. Csinálj kedvet hozzá!

Tudod, mi különbözteti meg az amatőr sportolót a profitól? Az amatőr akkor csinálja, ha kedve van, a profi pedig kedvet csinál magának hozzá. Hidd el, ha túllépsz, akár csak egyszer is magadon, akkor nagyon büszke leszel, és egyre többször szeretnéd ezt a büszkeséget élvezni. Anyaként és apaként is hányszor tettél, teszel olyat, amihez nincs kedved. Hányszor keltél fel éjszaka, hogy megszoptasd, megetesd, vagy egyszerűen csak megnyugtasd gyermeked, pedig pihenni szerettél volna, de mégis megtetted, fel sem merült benned, hogy ne tennéd. Keress olyan munkát, ahol ugyan ilyen erős az elhivatottságod, hogy bármikor kedvet tudsz hozzá csinálni.

Hát ma ez jutott eszembe, így a nap végéhez közeledve és gondoltam megírom nektek.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!