Bravúros beosztók

5 tipp, miről érdemes listát írni

A napokban arra a megállapításra jutottam, hogy bizony sokan vagyunk lista mániások. Egy-két listája, szinte minden háziasszonynak van, de vannak jó páran, akiknek egész listaarzenálja van. Én is úgy gondolom jó dolog a lista, megkönnyíti a minden napokat, főleg ha nem csak nézegetjük a listákat, hanem meg is valósítjuk a listában lévő dolgokat. A legkedveltebb listákról gyorsan kialakult egy kép, a Bravúros Beosztók FB csoportban, most ezeket a listákat mutatom be. Holnap szintén hozok egy listát, a többiről is, mert nagyon tanulságos volt a számomra az összes válasz. Nekem már a listákról is listám van, hi-hi.

bevásárló_kosár    1. Bevásárló lista:

Ez a lista szerepelt a legtöbbünknél, és én erre nagyon büszke vagyok, mert ezek szerint nem írom feleslegesen, hogy ne menjünk el bevásárló lista nélkül a piacra, boltba. Milyen a jó bevásárló lista szerintem? Nemcsak a mit tartalmazza, hanem azt is mennyit és maximum mennyiért. Persze még jó néhány titka van az igazán jó bevásárló listának, de az már egy hosszabb történet, amiről részletesen a Konyhapénz-virtuóz Képzőben írtam.

todo_list   2. Todo lista:

A képzeletbeli dobogó második helyét, a todo listák foglalták el, annak különböző változatai (napi, heti, házon kívüli, sőt valaki még a not todo lista megírására is rászánta magát). Mi is az a to-do lista? Magyarul a tennivalók listája, ami az angol nyelvterületről kúszott be hozzánk is. Az időtervezés egyik legkiválóbb eszköze, igazából egy felsorolás, az elvégezendő feladatokról és bizonyos esetben azok lépéseiről is. Ezek a listák használhatóak egyénileg és csoportosan is. Alapvetően ezekből a listákból két dolog látható, maga a feladat és hogy elvégezték vagy nem. Sokaknak hatalmas öröm forrása, amikor egy-egy pipa kerülhet a feladat mellé, ez nem más mint az elvégzett munka öröme. Hajrá a pipákért!

Egy-egy ilyen lista önmotivációs funkciót is betölthet, akár felfoghatjuk egy ösztönző eszköznek is. Másik előnye, hogy nem kell a memóriánkat feleslegesen terhelni a feladatok megjegyzésével, így jobban tudunk, magára a feladatra figyelni.

börönd_baglyos   3. Nyaraláshoz, kiránduláshoz, utazáshoz pakolós lista

A bronzérmes lista a csoportban ez lett. Úgy látszik, elég sokunknak fontos, hogy ne maradjon itthon egy-egy utazásnál semmi. Valóban jogos igény, mert az itthon felejtett holmi felesleges bosszúsággal és pénzkiadással jár általában. Van egy jó hírem, ha most akarod elkezdeni a listák írást, akkor ezt már nem kell megírnod, mert én már helyetted megtettem. A felesleges dolgokat húzd le róla kapásból és utána már csak a többire kell figyelned. Mert ugye nem ugyan azt visszük magunkkal egy hazai hosszú hétvégére és egy több hetes kontinenseken átívelő világutazásra. A úti csomag listát itt tudod elérni.

házimunka

   4. Háztartási teendőkről lista

Valóban hölgyek vannak a csoportban többen, így ezen a listán abszolút nem csodálkozom, ezen a területen magam is szeretnék még nagyon sokat fejlődni. Muszáj is lesz, mert a következő másfél évre rengeteg szerteágazó feladatot vállaltam magamra, így nagy veszélyben van a háztartás, remélem nem fog azért a fejemre nőni. Elsősorban családon belüli kiszervezésben gondolkodom, főleg most a nyári szünet kapujában. A lányaimat, már lelkileg fel is készítettem rá.

ajándék   5. Ajándékozási ötletek listája

Mai listánk utolsó tétele. Ebből is látszik, hogy sokunkban ott van az adni öröm és bizony nem szeretjük a véletlenre bízni, hogy ki mit kapjon. Szerintem, aki ilyet vezet, attól egyetlen ajándékozott sem kap felesleges tucat ajándékot, mert már egész évben figyeli a valós álmokat, óhajokat. Lista nélkül, hónapok távlatában valóban könnyen elfelejthetőek a jó ötletek. Hányszor kaptam már én is a fejemhez, hogy olyan jó ötletem volt, de már nem emlékszem. Ezzel a listával többet ez nem fog előfordulni.

Holnap folytatom még a listák listájával.

Gyere és írd meg, a Bravúros Beosztók csoportba, Te milyen listát írsz, nagyon kíváncsi vagyok rá!

//

//

Címkék:

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!