Bravúros beosztók

5 tipp esti fényre

A nyári nagy melegben esténként olyan jó élvezni a kicsit hűvösebb levegőt a teraszon, a kertben. Olyan barátságos hangulatot tud hozni amikor nem egy hatvan wattos égő világít a teraszon. Így ezúttal képes inspiráció után néztem és ebből megmutatom azt az ötöt, melynek elkészítése idő és pénz takarékos is egyben. Így akár már ma este is élvezheted is.Varázsolj a hétköznapból is ünnepnapot! Hívj meg, lepj meg  valakit egy esti itallal és egy kis hangulat világítással!

1. Boros üveg gyertyával

boros_üveg_gyertyával

Állíts üvegekbe vékony, hosszú gyertyákat! Ha számodra unalmas, az átlátszó üveg és a fehér gyertya, akkor variáld kedvedre, néhány ötlet a teljesség igénye nélkül.

Tegyél az átlátszó üvegbe valamit: pl. homok, apró, szép gyöngykavicsot, étel színezékkel színezett vizet… (ez azért is jó, mert a szél sem fogja feldönteni).

Használj színes üveget! Zöldet, barnát vagy akár fesd a kedvenc színedre.

Válassz színes gyertyát, akár egy színt vagy egy szín két színárnyalatát, a variációs lehetőség számtalan.

Használj különböző magasságú, alakú és méretű üveget, variáld a gyertya magasságát is.

Ez az egyszerű dekoráció, akkor a leglátványosabb, ha nem egyet használsz, ha nem többet csoportba rendezve.

 2. Festett befőttes üveg

festett_befőttes_üveg

Tekerd az üveget egy zsinórral körbe, fesd le (száradás után távolítsd el a madzagot), majd tegyél a nyakára masnit és máris kész a hangulatos, egyedi világítás. Ebben a megoldásban az a jó, hogyha lengedezik a szél, akkor is égve marad a mécsesed.

3. Úszó gyertya

úszó_gyertya

Elő az üveg edényekkel, helyezzél bele pl. ágakat vagy a kis állatkereskedésekben kapható, olcsó vízi növényt a víz tetejére az edény nagyságától függően helyezzél egy vagy több úszómécsest. Nagyobb üvegedénybe, rakhatsz valamilyen alakú mécsest pl. egy tengeri csillag vagy virág alakút.

4. Színes lampionok

színes_lampionok

Ezt a megoldást, azoknak javaslom, akik, jobban szeretik a vidám szín kavalkádot, nem baj, ha nem kapsz a hangulatodnak megfelelőt, akkor te magad is festheted. A rizslámpákat a vízfesték is könnyen befogja, így akár az udvaron a gyerekek is besegíthetnek. Biztos vagyok, hogy nem kell kétszer szólni nekik. Jó móka lesz, csak neki kell állni, így elkerülheted azt is, hogy unatkozzon a gyerek, ráadásul estére szuper dekorációtok lesz.

5. Égősor üvegbe

égősor_üvegben

Elő a karácsonyi égősorral! Legjobb, ha a kültérit veszed elő, így abból sem lesz gond, ha a teraszon kint hagyod egész nyárra. Keress néhány üveget, rakd bele az égősort, majd a jöjjön a következő üveg, egészen addig, míg van égő. Jól variálhatod, a különböző színű üvegeket vagy akár csak azt, hogy egyik üvegbe kevesebbet, másikba többet lógatsz bele.

 

Mindegyik tetszik, nem tudod eldönteni melyik legyen? Hát készítsél több fajtáját, külön egyet a családi vacsorához, egyet a gyerek partihoz, egyet pedig az esti koktélozáshoz. Hidd el megéri elkészíteni, ünnepet varázsol az egyszerű hétköznap estéből is. További ötletekért gyere és látogasd meg az albumom!

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!