Bravúros beosztók

5 olcsó tipp a hosszú hétvégére

Neked már van programod a hétvégére, ha nincs, olvasd el és valósíts meg belőle egyet! Írd meg neked melyik a kedvenced!

térkép  1. Fedezd fel a városod, legyél vagány turista!

Induljatok el ezúttal tömegközlekedéssel, és bízzátok magatok a véletlenre. Vigyetek magatokkal két dobókockát is. Miért? Szálljatok fel az első buszra, trolira vagy villamosra, és dobjátok ki, hány megállót utaztok. Szálljatok le az adott helyen és nézzetek körbe. Vigyetek magatokkal egy Budapest útikönyvet vagy töltsetek le egy applikációt, hogy a közelben vajon mit érdemes megnézni. Vagy egyszerűen, csak bóklásszatok, egy kicsit, de ezúttal, ne csak a lábad elé nézzél, hanem kicsit feljebb is. Vigyetek magatokkal fényképező gépet és örökítsétek meg a kedvenc épületeteket, szobrotok vagy parkot, virágot, bármit, amire rácsodálkozol az úton. Ha elfáradtál, ismét szálljatok fel az első járműre és megint bízzátok magatokat a véletlenre. Jó szórakozást, azért figyeljetek, hogy haza találjatok!

virágos_rét2. Piknikezés

Elő egy nagy pokróccal és irány a természet lágy öle. Válassz egy klassz helyet, akár a városban vagy a közeli erdőben. Készítsd össze az elemózsiát (100 Ft-os uzsonnákból ötletet is meríthetsz), készüljetek játékokkal (tollas, labda, aszfalt kréta, kártya, úti társas) vagy csak egy jó könyvvel, magazinnal. Hagyd otthon a telefont, a tabletet, semmi szükséged nem lesz rá. A mai napon hallgasd a madarak csicsergést, a fák susogást, nézd a felhők vándorlását, egyszerűen élvezd a csendet és a nyugalmat. Gyerekekkel akár keressetek olyan helyet, ahol játszótér is van a közelben.

Mi a következő helyekre járunk szívesen:

  • Hajógyári sziget, ahol akár a Duna partot is választhatod
  • Római part
  • Margit-sziget
  • Városliget
  • Kopaszi-gát

parlament  3. Dunai hajókirándulás

BKK hajóval budapesti hajókirándulásról, már többször hallhattál tőlem, de hátha van, aki még nem ismeri ezt a lehetőséget vagy egyszerűen most nem jutott eszébe. Hét közben, bérlettel ingyenes, a hosszú hétvégén felnőtteknek 750 Ft, a 15. évüket be nem töltött gyerekeknek pedig 550 Ft a menetjegy. A hajóút végig visz egész Budapesten, most olyan szemszögből nézheted meg a legtöbb épületet, ahogy csak ritkán láthatod. Ráadásul a víz engem mindig megnyugtat. Próbáljátok ki, biztos nem fogjátok megbánni!

tűz4. Szalonnasütés

A legjobb tudomásom szerint nincs tűzgyújtási tilalom, így akár a kertben vagy a közeli erdőben a kijelölt tűzrakó helyen rakjatok tüzet. Készüljetek szalonnával, hagymával, kenyérrel, krumplival és almával és máris készülhet a fenséges vacsora. Bevállalósaknak, szalonnával csöpögtette kenyér a diétázóknak héjába sült burgonya és alma készülhet. Bizonyára a tábortűz mellett jut idő a beszélgetésre is, kiváló alkalom a nosztalgiázásra, előkerülnek az kisdobos, úttörő vagy cserkésztörténetek. A legjobb kora este ez a program, a sötétben a parázsló nyárssal, érdekes alakzatokat lehet rajzolni az égre, csak álljatok egymástól jó messze. Ha alkalmas az idő, csillag lessel záródhat a nap.

napkelte 5. Napkelte, napnyugta

Nézzétek meg, mikor kel a nap vagy mikor nyugszik, és irány a természet. Válasszatok ki egy olyan dombtetőt vagy vízpartot, ahol végig élvezhetitek, ezt a két minden napi csodát. Őrültség szünetben korán felkelni, hát lehet, de mennyivel másabb, mint munkába vagy iskolába rohanni. Utána még mindig visszabújhatsz az ágyba lustálkodni, senki nem tiltja ezt meg. A lényeg csinálj mindent máshogy, mint hétköznap.

//

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!