Bravúros beosztók

5 tipp nap záráshoz

 1. Áramtalanítsd az elektromos készülékeidet!

villámHogy miért? Két nyomós okom is van:,

 • Egyrészt így a készülékek nem fogyasztanak áramot és ezzel pénzt tudsz megtakarítani. Ha érdekel az is, hogy körülbelül mennyit akkor olvasd el ezt a cikket a stand by üzemmódról.
 • A másik indokom pedig az, így nem kockáztatod azt, hogy esetleg egy viharos időben tönkre menjenek az elektromos berendezéseid. Mit tudsz tenni, hogy feledékenységednek, ne legyen súlyos anyagi következménye? Ellenőrizd biztosításodat, hogy a villámcsapás másodlagos kárára is nyújtson fedezetet. Egyre több a vihar és egy ilyen alkalommal, akár több elektromos berendezésedet is érintheti a probléma.
 1. Nézd át a következő napi teendőket!

naptár

 

Így nem fog reggel meglepetés érni, hogy holnap szülőértekezlet vagy fogadó óra lesz. Esetleg egy konferencia miatt, jobb lenne nem a farmer, póló kombinációt valamilyen elegánsabb ruhára váltani és felkészülni rá. Vagy egyszerűen holnap kell a lányodat sportorvoshoz vinni. Netán korábban kellene beérned a munkahelyedre, így korábban is kell kelni. Számtalan dolog lehet, egy biztos jobb rá felkészülni lelkileg is.

 

 1. Készítsd ki a ruhádat!

ruha

Mivel a naptáradba már korábban belenéztél így már tudod, milyen jellegű ruha lenne az optimális. Javaslom, vess néhány pillantást az időjárás jelentésre is. Okos telefonokon könnyen meg tudod nézni vagy az interneten keress rá. Este még kapkodás nélkül jut időd egy-egy kedvenc ruhadarab kivasalására is, míg reggel erre már csak kapkodások árán lenne időd. Ó milyen könnyű ezt így leírni, a megvalósítás bevallom őszintén, sokszor kicsit nehezebb. De mivel nektek is ezt tanácsolom, ígérem én is összekapom magam.

 

 1. Készíts estére magad mellé egy pohár vizet!

víz

Télen azért praktikus, mert a fűtéstől szárazabb a levegő, nyáron pedig a nagy melegben nagyobb a szervezet folyadék igénye. Ha már magadnak töltesz egy pohár vizet, megnézheted, hogy a virágok nem szomjaznak?

 

 

 1. Írd le, hogy miért vagy aznap hálás!

ceruza

 

Lehet, hogy nem volt a legtökéletesebb napod, de keresd meg benne azt amiért, mégis csak hálás tudsz lenni. Defektet kaptál az úton? Adj hálát, hogy nem történt belőle baleset! Sokáig kellett a munkahelyeden bent maradni? Adj hálát, hogy van munkád! Hálát adhatsz a jó Istennek, a jó sorsodnak vagy egyszerűen a szerencsédnek. Ezt döntsd el magad, de légy hálás! Itt Közép-Kelet-Európában biztosan tudsz olyat találni, amiért hálás lehetsz. Hidd el olyan jó lesz így elaludni!

 

Szép álmokat!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Vivien Kovács says:

  Elfelejtettem még azt is hozzáfűzni, hogy a háztartási naplónkról se feledkezzünk meg, mert naponta 5-10 perc sokkal kevesebb időt vesz el tőlünk, mintha pár naponta, vagy csak hetente foglalkoznánk vele, arról nem is beszélve, hogy addigra el is felejtjük mire adtuk ki a pénzt!

 2. Vivien Kovács says:

  “5 tipp a nap zárásához” nagyoooon jó! Az elsőt és a negyediket használtam eddig is, de most a többit is fogom! Az 5. nagyon tetszik!Bizony itt Közép-Kelet Európában ezt nem nagyon alkalmazzák, inkább a panaszkodás a divat! Na, mától az 5.pont is beiktatásra kerül!

 3. Móni Bónus-Mogyorósi says:

  Sőt nagyon hasznos.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!